طرز تهیه سوفله سیب زمینی (ساده، با مرغ، با گوشت چرخ کرده)

مجموعه :آشپزی

سوفله سیب زمینی از جمله غذاهایی است که با مواد اولیه کم و ساده تهیه می‌شود. این غذا را می‌توان با مرغ،‌ گوشت یا تنها با سیب زمینی تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه این سوفله خارجی به شما آموزش داده می‌شود.

طرز تهیه سوفله سیب زمینی (ساده، با مرغ، با گوشت چرخ کرده)
ستاره |
سرویس آشپزی –
سوفله یک کلمه‌ فرانسوی، به معنای پف کردن و بالا آمدن است. سوفله در واقع نوعی کیک سبک است که غالبا در فر درست می‌شود. یکی از ساده‌ترین انواع سوفله، سوفله سیب زمینی است که از ترکیب سیب زمینی و تخم مرغ درست می‌شود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سوفله سیب زمینی ساده، با مرغ و با گوشت چرخ کرده آشنا سازیم.
سوفله را با انواع گوشت، سبزیجات و پنیر تهیه می‌کنند و به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می‌دهند یا در تهیه آن موادی مانند انواع میوه، شکلات و مربا به کار می‌برند و به عنوان دسر می‌خورند. ویژگی اصلی سوفله، پف ناشی از سفیده تخم مرغ است که از زرده جدا شده و آنقدر زده می‌شود که حالت آهاری پیدا کند. سوفله پس از خارج شدن از فر پف زیادی دارد، ولی این پف پس از ۱۵-۱۰ دقیقه می‌خوابد، بنابراین باید بلافاصله خورده شود. سوفله را به صورت سنتی در قالب‌های گرد تک نفره تحت عنوان رامکین (ramekins) درست می‌کنند، ولی در هر ظرف مقاوم به حرارت نیز قابل تهیه است.

۱. طرز تهیه سوفله سیب زمینی


مناسب برای ۴ نفر

زمان آماده سازی مواد اولیه: ۱۵ دقیقه

 زمان پخت و انتظار: ۱۷ دقیقه


مواد لازم
سیب زمینی بزرگ 1 عدد (300 گرم)
پنیر چدار 1+1/3 فنجان (85 گرم)
پنیر پارمزان 1/3 فنجان (30 گرم)
تخم مرغ 2 عدد
کره 2 قاشق غذاخوری (30 گرم)+ مقداری برای چرب کردن قالب ها
پودر سوخاری 3 قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
شیر 6 قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا و پودر فلفل سیاه به میزان لازم

 

دستور تهیه:

  1. فر را روی حرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت یا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و سینی فر را درون فر قرار دهید تا گرم شود.
  2. ۴ عدد قالب مخصوص سوفله را آماده کنید. کف و دیواره‌های قالب‌ها را با کره چرب کنید و مقداری پودر سوخاری روی آن بپاشید.

    چرب کردن قالب ها و پوشاندن با پودر سوخاری

  3. سیب زمینی را آبپز کنید، سپس آن را پوست بگیرید و در یک کاسه متوسط قرار دهید.

    سیب زمینی آبپز

  4. سیب زمینی را له کنید. برای این منظور می‌توانید از گوشت کوب یا ابزار مخصوص له کردن سیب زمینی استفاده کنید.

    له کردن سیب زمینی

  5. پنیر چدار و پنیر پارمزان را رنده کرده و به سیب زمینی له شده اضافه کنید.

    رنده کردن پنیر

  6. پیازچه را خرد کرده و به مخلوط سیب زمینی و پنیر اضافه کنید. سفیده و زرده تخم مرغ‌ها را جدا کنید.

    افزودن پیازچه، جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ

  7. زرده‌های تخم مرغ را همراه با مقداری فلفل سیاه به مخلوط فوق اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

    مخلوط سیب زمینی

  8. شیر را در یک شیرجوش کوچک ریخته، کره را به آن اضافه کنید و مخلوط شیر و کره را روی حرارت ملایم گرم کنید تا کره ذوب شود.

    گرم کردن شیر و کره

  9. شیر و کره را روی مخلوط سیب زمینی ریخته و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

    افزودن شیر و کره به مخلوط سیب زمینی

  10. سفیده‌های تخم مرغ را با همزن آنقدر بزنید تا شکل گرفته و آهاری شوند.

    سفیده تخم مرغ زده

  11. سفیده تخم مرغ را به مخلوط سیب زمینی اضافه کرده و آن‌ها را فولد کنید (به صورت حرکات دورانی به آهستگی مخلوط کنید).

    افزودن سفیده تخم مرغ به مخلوط سیب زمینی

  12. قالب‌های مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کرده و روی آن‌ها مقداری پودر پاپریکا بپاشید.

    پر کردن قالب ها

  13. قالب‌ها را به مدت ۱۷-۱۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا سوفله‌ها پف کنند و روی آن‌ها طلایی شود.

 سوفله سیب زمینی ساده


۲. طرز تهیه سوفله سیب زمینی با مرغ

سوفله سیب زمینی با مرغ را طبق دستور فوق درست کنید، با این تفاوت که باید یک نوع سس مرغ در آن به کار ببرید. برای تهیه سس مرغ:

  1. ۱۰۰ گرم فیله مرغ را به صورت بند انگشتی خرد کنید.
  2. یک عدد پیاز متوسط را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس قطعات مرغ را همراه کمی نمک، فلفل و ادویه به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا سرخ شود.
  3. یک عدد فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده و ۵۰ گرم قارچ خرد شده به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ پخته شده و سبزیجات نرم شوند.
  4. ۱/۳ قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کنید، یک لایه از سس مرغ روی آن بریزید و روی سس مرغ را با مخلوط سیب زمینی بپوشانید.

۳. طرز تهیه سوفله سیب زمینی با گوشت چرخ کرده

سوفله سیب زمینی با گوشت چرخ کرده را طبق دستور فوق درست کنید با این تفاوت که باید نوعی سس گوشت در آن به کار ببرید. برای تهیه سس گوشت:

  1. یک عدد پیاز متوسط را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس گوشت چرخ کرده را همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا سرخ شود.
  2. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  3. ۱/۳ قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کنید، یک لایه از سس گوشت روی آن بریزید و روی سس گوشت را با مخلوط سیب زمینی بپوشانید. 

چند نکته در طرز تهیه سوفله سیب زمینی

  • برای اینکه این سوفله خوب پف کند تا اتمام زمان پخت، به هیچ وجه درب فر را باز نکنید.
  • برای اینکه سفیده تخم مرغ خوب پف کند می‌توانید مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • برای اینکه، سوفله موقع پف کردن و بالا آمدن از قالب سرریز نشود، می‌توانید با فویل یا کاغذ روغنی نواری بلندتر از قالب سوفله درست کنید و دور قالب بپیچید.
  • اگر تمایلی به پف کردن سوفله ندارید وسط مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید تا پف آن بخوابد.
  • در صورت تمایل می‌توانید بنا به ذائقه خود از انواع سبزیجات در تهیه این نوع سوفله استفاده کنید.

ارزش غذایی سوفله سیب زمینی

ارزش غذایی
کالری 261
چربی 12.8 گرم
چربی اشباع 7.4 گرم
کربوهیدرات 19.7 گرم
شکر 2.2 گرم
فیبر 2.2 گرم
پروتئین 17.3 گرم
کلسترول 112 میلی گرم
سدیم 401 میلی گرم
پتاسیم 466 میلی گرم

ستاره

قالب وردپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب
پربیننده هفته
پربیننده ماه
  • فال حافظ
  • لینک دوستان
  • فقط بخند
  • عاشقانه

دنیای فناوری

سینما و تلوزیون